Simpel en gezonde pannenkoeken maken: hoe behaal je het beste resultaa

Simpel en gezonde pannenkoeken maken: hoe behaal je het beste resultaat?

Simpel en gezonde pannenkoeken maken: hoe behaal je het beste resultaat?

6 april 2023

Simpel en gezonde pannenkoeken maken: hoe behaal je het beste resultaat?

Pannenkoeken bakken is leuk en simpel! En een heerlijk recept. Wil je een goed resultaat behalen? Gebruik dan de juiste bestanddelen van de ingrediënten. Een keukenweegschaal helpt daarbij.

Pannenkoekenbeslag bestaat meestal uit een mengsel van bloem, bakpoeder, zout, melk en een ei. Weeg de hoeveelheden van deze essentiële af. Zo zorg je ervoor dat het beslag de juiste relatie heeft en dat je pannenkoeken niet te dik of te dun worden.

Simpel pannenkoeken recept

Als je de juiste bestanddelen van de ingrediënten hebt afgemeten en gewogen, kun je het beslag mengen volgens recept met deze ingrediënten :

250 gr zelfrijzend bakmeel

500 ml melk

theelepel zout

2 eetlepels (zonnebloem)olie

1 ei

50 gram boter om te bakken

  1. Doe de melk in een mengkom en voeg het ei toe. Mix dit rustig door elkaar.
  2. Voeg het zout aan het afgewogen meel beetje bij beetje toe, terwijl je het mengsel blijft mixen (op de laagste stand). Tot een smeuïg beslag.
  3. Doe als laatste de olie erbij (dit voorkomt plakken aan de pan).
  4. Laat het pannenkoekenbeslag een half uur staan met een theedoek bespreken.
  5. Verwarm een hoeveelheid tot deze warm genoeg, voor je start met bakken in het klontje boter.

Makkelijk draagbare afwegen

Maak het jezelf gemakkelijk met een digitale keukenweegschaal . Dit geeft het gewicht van de ingrediënten duidelijk op het scherm weer. Sommige weegschalen hebben ook de functie om maten te zetten. Dit maakt het afmeten van vloeibare zoals melk nog praktisch.

Pannenkoeken mislukken meestal, omdat de hoeveelheid van de verschillende ingrediënten niet correct wordt afgemeten. Dit kan leiden tot pannenkoeken die te dik of te dun zijn, of die niet goed rijzen.

Het gebruik van een keukenweegschaal bij het bakken van pannenkoeken kan ook helpen om je pannenkoeken te maken.

Met een keukenweegschaal zorg je dat je de juiste hoeveelheid van alle ingrediënten gebruikt, wat weer kan leiden tot beter gebakken pannenkoeken. Zo weet je hoeveel je nodig hebt of hoeveel porties je wilt maken van een bepaalde hoeveelheid beslag. Bovendien bepaal je ook het gewicht van de pannenkoeken.

Het gebruik van een keukenweegschaal bij het bakken van pannenkoeken kan ook helpen om je pannenkoeken te maken. Weeg gezonde ingrediënten zoals volkoren- of amandelmeel af in plaats van zelfrijzend bakmeel en suiker.

Gezonde pannenkoeken recept

Inclusief recept van deze gezonde havermout pannenkoeken delen we graag met je. Waarbij jezelf porties kunnen bepalen aan de hand van hoeveel je nodig hebt.

Voor deze havermout pannenkoekrecept heb je weinig ingrediënten nodig. Je kunt eenvoudig meer maken door deze te vermenigvuldigen met het aantal personen in je huishouden. Per persoon heb je nodig:

45 gram havermout (fijngemalen of vlokken)

1 banaan

1 ei

eetlepels (kokos)olie

1. Weeg de havermout af.
2. Mix de ingrediënten in een blender of met een handmixer.
3. Bak de pannenkoekjes in een voorverwarmde hoeveelheid met daarin de olie.
Tip: Liever een hartige variant? Kies dan voor spinazie (3 handen vol) in plaats van banaan. Lekker met zalm en een lepel crème fraîche. Stroo is tot slot wat er voorbij is.

Als je van plan bent om pannenkoeken te bakken, is een keukenweegschaal een handig hulpmiddel voor betere pannenkoeken. Lekker om te delen met vrienden, familie, bekenden en onbekenden. Eet smakelijk!

GERELATEERDE ARTIKELEN